فیلم/ پایان خرید "جریمه غایبان" خدمت سربازی

جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا در خصوص جریمه 5 میلیونی بکارگیری سرباز غایب و اجرای ماده 10 برای مشمولان غایب خبر داد.

به گزارش مشرق، سردار ابراهیم کریمی جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا در نشست خبری با اصحاب رسانه با اعلام این مطلب که شماره تلفن 096480 تلفن مشاوره سازمان نظام وظیفه در ساعات اداری است، اظهار داشت: هموطنان می‌توانند سوالات خود را در خصوص نظام وظیفه و سربازی از طریق سامانه پیامکی 110206010 و همچنین پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان وظیفه عمومی جویا شوند.

جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا در خصوص طرح جریمه مشمولان غایب، تصریح کرد: در این طرح تا کنون 600 هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند که 444 هزار نفر با ثبت‌نام و واریز پول موفق به دریافت کارت معافیت شده‌اند.

وی با اشاره به این مطلب که امسال آخرین فرصت ثبت‌نام در طرح جریمه مشمولان غایب است، به غایبان توصیه کرد: از این فرصت طلایی استفاده کنند چرا که قطعاً سال آینده چنین طرحی اجرا نخواهد شد.

این مقام ارشد نیروی انتظامی در خصوص محرومیت‌های اجتماعی و قانونی کسانی که به خدمت سربازی نروند، گفت: طبق ماده 10 محدودیت و محرومیت‌هایی برای افرادی که به خدمت سربازی نروند و یا فراری باشند اعمال خواهد شد؛ طبق تفاهم‌نامه‌ای که با بانک مرکزی امضاء شده این افراد نمی‌توانند تسهیلات بگیرند؛ این موضوع در یک سال اخیر اجرایی شده است.

وی ادامه داد:‌اگر صنفی سرباز غایب را استخدام کند، برای بار اول باید  جریمه‌ای به مبلغ 5 میلیون و 200 هزار تومان بپردازد؛ اگر بار دوم این تخلف را انجام دهد باید هزینه سه سرباز را بپردازد یعنی 15 میلیون و 600 هزار تومان.

سردار کریمی ادامه داد: هم اکنون با وزارت کار توافق شده که به صورت سیستمی سربازان غایب و فراری به نظام وظیفه معرفی شوند؛‌ یعنی از طریق سامانه‌ای که کارگران بیمه می‌شوند و از طریق سیستم بیمه استعلام صورت می‌گیرد و دیگر پلیس به صنوف مراجعه نمی‌کند.

جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا با بیان این مطلب که طبق قانون تعقیب، شناسایی و دستگیری مشمولان غایب پیش‌بینی شده است تصریح کرد: سال گذشته 4.5 میلیون پیامک برای مشمولان  غایب ارسال شد؛ به آنها اعلام کردیم که ما شما را می‌شناسیم و البته به آنها فرصت دادیم تا تعیین تکلیف کنند.

وی تصریح کرد: افرادی که 8 سال غیبت سربازی دارند باید تعیین تکلیف کنند؛ یا طرح جریمه غیبت ثبت‌نام کرده و با واریز وجه کارت پایان خدمت بگیرند یا اینکه به سربازی بروند؛‌ می‌توانند یک سوم هزینه جریمه را پرداخت و مابقی را به صورت قسطی تا پایان سال تسویه کنند.

این مقام ارشد نظام وظیفه عمومی ناجا در خصوص مشمولانی که در خارج از کشور حضور دارند اعلام کرد: مصوبه‌ای وجود دارد که تا سال 1400 مشمولان غایبی که غیبت‌شان به 8 سال نرسیده است در یک پروسه سه ماهه یعنی در دو نوبت بتوانند به کشور وارد و خارج شوند.

سردار کریمی تشریح کرد: اگر این مشمولان مقیم خارج به 8 سال غیبت برسند، در لحظه ورود به کشور باید پول جریمه را پرداخت کرده و وارد شوند؛ اگر در لحظه خروج 8 سال غیبت‌شان تکمیل شود نمی‌توانند خارج شوند مگر اینکه جریمه را پرداخت کنند.

وی در پاسخ به پرسش در این خصوص که تکلیف دانشجویان خارج از کشور با توجه به اتمام طرح جریمه غیبت سربازی تا پایان سال، چه می‌شود،‌گفت: چون مصوبه مورد نظر تا سال 1400 را شامل می‌شود در حال بررسی هستیم که در خصوص مشمولان مقیم خارج از کشور چه کنیم.

جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا ادامه داد:‌ضمانت خروج از کشور در کوتاه‌مدت 15 میلیون تومان است که این مبلغ در درازمدت و برای تحصیل به 20 میلیون تومان می‌رسد.

این مقام ارشد نظام‌وظیفه در خصوص غیبت‌های کوتاه‌مدت مشمولان اعلام کرد: قانون‌گذار برای همه افراد زمانی را تعیین کرده که می‌توانند حداقل در یک کنکور شرکت کنند؛‌اگر فرد تاریخ اعزامش برسد و به مدت 5 تا 10 روز یا نهایت یک ماه به دنبال کارهای اداری رفته و دچار غیبت شود، می‌تواند به پلیس + 10 مراجعه کرده و با درخواست توجیه غیبت و ارائه مدارک، غیبت خود را رفع اثر کند، اما اگر فرد مدت طولانی غیبت کند و مدارک مستندی ارائه ندهد، غیبتش رفع نمی‌شود.

وی ادامه داد: اگر فردی باید سال 99 به خدمت سربازی می‌رفته و غیبت کرده و امسال دکترا هم قبول شده باشد اجازه تحصیل ندارد و باید به خدمت سربازی برود چرا که قانون‌گذار به طور مساوی برای همه افراد فرصت شرکت در کنکور را قائل شده است.

سردار کریمی در خصوص برخی استثنائات غیبت سربازی گفت: اگر فردی تاریخ اعزامش فرا رسید و خدایی ناکرده پدرش فوت کرد یا اینکه پدرش دچار بیماری شد یا اصلاً مراسم ازدواجش همزمان شد می‌تواند در خصوص غیبت خود اقدام کرده و با توجه به موارد قانونی آنها را رفع کند.

جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا در خصوص طرح ایثارگری اعلام کرد: بنابر قانون هر کسی که والدینش  30 ماه جبهه یا 24 ماه آزادگی یا 25 درصد جانبازی داشته باشد، از انجام خدمت سربازی معاف است؛ سال گذشته کسانی که والدین‌شان 28 و 29 ماه ایثارگری داشتند نیز در صف معافیت قرار گرفتند که این مسئله تا سقف 20 هزار نفر، امسال نیز اجرایی می‌شود که تا این لحظه 8 ـ 7 هزار نفر در این طرح معاف شده‌اند.

وی به روند ثبت‌نامی سال گذشته از ایثارگران کشور اشاره و اعلام کرد: بعد از ثبت‌نام به اختلاف آماری شدید رسیده‌ایم که در ادامه با مذاکراتی که با مجلس انجام شد، مقرر شد که ازای هر درصد جانبازی یا یک ماه آزادگی یا یک ماه جبهه به فرزندان ایثارگران 12 روز کسر خدمت تعلق گیرد؛ بر همین اساس فرزندان این ایثارگران با این شرط که در حال خدمت سربازی باشند می‌توانند به یگان‌ خدمتی والدین‌شان مراجعه کرده و بعد از پر کردن فرم مربوطه و ثبت در سامانه نسبت به دریافت کسری مورد نظر اقدام کنند.

سردار کریمی در پاسخ به سوالی در خصوص تقسیم سنوات ایثارگری بین چند فرزند گفت: یک پدر نمی‌تواند سنوات خود را بین چند فرزند تقسیم کند اما چون این قانون کسری 12 روزه با تأخیر اجرا شد، در برخی موارد شاهد هستیم که فرزند ایثارگر به پایان خدمت خود نزدیک شده و از ایثارگری پدرش بهره نمی‌برد؛ در این صورت هر چقدر از ایثارگری که برای فرزند اول لحاظ نشده برای فرزند بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد که این هم یک استثنا است.

وی به الکترونیکی شدن سامانه‌های نظام وظیفه پرداخت و خاطرنشان کرد: با وزارت بهداشت در خصوص ارسال پرونده پزشکی افراد به صورت الکترونیکی همکاری‌هایی صورت گرفته است؛ با الکترونیکی شدن اقدامات مانع از امکان جعل در حوزه کارت پایان خدمت یا بسیاری از اقدامات مرتبط شده‌ایم.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس